Teràpies Naturals

Medicina Xinesa

La Medicina Tradicional Xinesa es basa en el principi fonamental del l'energia vital, el Qi, que recorre el cos de la persona i l'espai que l'envolta.  Aquest Qi regula l'equilibri espiritual, emocional, mental i físic i flueix gràcies a un sistema dinàmic i constant entre dos pols o forces oposades, el Yin i el Yang. Segons la medicina xinesa tradicional, la malaltia apareix quan s'altera el flux del Qi i es produeix un desequilibri entre les energies Yin i Yang.

Acupuntura

L'Acupuntura és una tècnica basada en la inserció d'agulles finíssimes en determinats punts sobre la superfície cutània. Aquests punts reben el nom de punts acupunturals i són altament energètics, estan situats als meridians, canals pels quals circula l'energia que anomenem  Qi. Mitjançant la inserció d'agulles s'aconsegueix estimular l'energia del punt i i recuperar l''equilibri energètic imprescindible per la salut.

Acupuntura làser

 

La radiació làser de baixa intensitat és considerada d’us terapèutic perquè actua sobre el cos humà produint un efecte fotoquímic que desencadena, a nivell cel•lular reaccions bioquímiques, bioenergètiques i bioelèctriques, la qual cosa produeix un efecte sobre l’organisme que permet reduir el dolor, l’edema i estimular la regeneració tissular.

 

La teràpia làser de baixa intensitat augmenta el nostre sistema immunològic, redueix el dolor i les inflamacions, estimula la circulació sanguínia i accelera els processos curatius. Cal destacar que una de les grans avantatges de la teràpia làser és que no té efectes secundaris i també és totalment indolora i asèptica.

Acupuntura estética

La Medicina Xinesa  considera que els problemes cutanis són el reflex de la desharmonia interna que pateix el nostre cos i que aflora a la superfície. Per aquest motiu els tractaments cosmètics  són integrals ja que tendeixen a equilibrar l'organisme i a reparar l'àrea cutània afectada

 

  • L'acupuntura estimula els nervis apropiats, causant una contracció de la dermis (o capa interna de la pell).
  • Els músculs facials es recullen i es produeix l'estirament del cutis. El procés és un ajust del sistema nerviós i es considera que aquest mètode xinès és molt més sa que el sistema occidental (tallar l'excés de pell), que sempre pot ser perillós. Quantes vegades es poden fer aquests talls? Poques, però en canvi amb l'Acupuntura estètica sempre es pot recórrer a un tractament de reforç.
  • L'acupuntura  estimula la circulació sanguínia a la cara i aquesta tonifica i enforteix els músculs, elimina la sequedat i esborra així les arrugues.


L'acupuntura estètica es presenta com una  alternativa per a aquelles persones que volen millorar la seva imatge sense passar pel qiròfan.


Tuina

S'anomena Tuina al massatge terpèutic xines que forma part de la medicina tradicional.  Es tracta de l'aplicació d'unes tècniques de massatge que permeten regular l'energia que flueix i circula pels meridians. Està molt indicada per millorar la circulació de la sang y tractar les  contractures i els dolors articulars i musculars. La seva eficàcia també està demostrada en casos d'hipertensió, gastralgia, dismenorrea o estrenyiment, entre altres patologies, peró els problemes de traumatologia i reumatologia són els més sol·licitats a la consulta.

Moxibustió

 Consisteix en l'aplicació de calor als punts d'acupuntura i als meridians. La calor s'aconsegueix creman prop de la pell fulles medicinals prensades, principalment d'artemisa. La calor produïda permet activar el Qi i la sang, equilibrar el Yin Yang, regular els òrgans interns i expulsar els agents patògens de l'organisme. L'aplicació de la moxibustió produeix una agradable sensació de benestar i enforteix el sistema inmunològic.  A la Xina, des del temps antics, s'acostuma a aplicar periòdicament moxibustió per prevenir malalties i perllongar la longevitat.

Fitoteràpia xinesa

La Fitoteràpia Xinesa és una de les vessants més importants de la Medicina Tradicional Xinesa. Es fonamenta en l'ús de plantes medicinals per al tractament de determinades alteracions fisiològiques. Les fórmules magistrals   s'utilitzen amb les mateixes premisses que en la teoría de la medicina xinesa i s'acostumen a personalitzar en funció del pacient i la patologia.

Qi Gong - Chi Kung

El Qi Gong es una gimnàstica energètica que es realitza amb moviments lents, suaus, harmònics i naturals, aptes per persones de tota edat, sexe i condició física. La seva pràctica ajuda a augmentar el sistema immunològic, prevé les malalties i constitueix un remei útil com a complement per accelerar o consolidar un tractament mèdic.

Cromoteràpia

La pràctica terapèutica de la Cromoterapia també es remunta  a l'antiguitat doncs ja es practicava a l'Antic Egipte, la Grècia Clàsica, China i la India. La tècnica es fonamenta en les propietats energetico-curatives de la llum  i la influència que les diferentes longituts de ones de cada color tenen sobre el cos i la ment de les persones. La Cromoteràpia es pot aplicar d'acord als principis de la Medicina Xinesa on a cada òrgan i meridià li correspon un color, o d'acord a la Medicina Ayurvèdica d'harmonització de Chakras.

Reiki

El Reiki es una tècnica terapéutica japonesa que es basa en la canalització i transmisió de l'energia vital. S'utilitza per ajudar a obtenir la serenitat i equilibri en els aspectes físics, emocionals, mentals i espirituals del èssers humans.  Amb el Reiki la relaxació muscular, la reducció de l'ansietat i la millora del somni i de l'estat anímic acostumen a ser immediats.La reducció del dolor per reuma o artritis, la migranya i l'estrès també s'acostumen a tractar amb el Reiki.

 

Reflexologia podal

Els seus oríhends es remunten en els orígens del temps. Ha estat documentada a l'Antic Egipte, a les tribus natives americanes, a les cultures Precolombiens i a l'antiga Xina. Els estudis actuals consideren els peus un microsistema que reflexa l'anatomia de tot el cos humà. El terapeuta pot detectar i actuar des dels peus per restaurar l'equilibri cos-ment. Entre els beneficis de la reflexologia destaquen la reducció de l'estrès, l'estimulació dels sistemes sanguinis i linfàtics, l'alleujament del dolor i la eliminació de toxines.

Termoteràpia infraroja

La  termoteràpia infraroja  consisteix en l’aplicació de calor a través de raigs  infrarojos que penetren a les capes profundes de la dermis.

 

La calor  provoca una acció revitalitzant i regeneradora gràcies a l’activació de la circulació sanguínia que incrementa l’aportació d’oxigen i nutrients als diferents òrgans i teixits, al mateix temps que  millora el drenatge limfàtic.


Aquesta teràpia també accelera la degradació dels greixos (triglicèrids)  i s’ha demostrat com una dels més efectives per a combatre la cel·lulitis i  reduir pes corporal.


Altres aplicacions destacades de la termoteràpia amb radiació infraroja són la facultat d’eliminar toxines i afavorir la depuració hepàtica. La calor que empeny les toxines cap al sistema circulatori i de d’aquest poden ser eliminades per la suor.


La reducció de l’estrès, l’augment del sistema immunològic, l’acceleració dels processos metabòlics, la desinflamació i la reducció del dolor i de la rigidesa articular són altres dels beneficis que aporta aquesta teràpia natural.

Descobreix com et poden ajudar les teràpies naturals

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© SALUD CON MEDICINA TRADICIONAL CHINA & TERÀPIES NATURALS